Warmer maar ook regen

Het is behoorlijk fris buiten voor de tijd van het jaar. Met de temperatuur worden we nog niet echt verwend. Qua neerslag en zonneuren hebben we eigenlijk niets te klagen. Vanaf zondag gaat de temperatuur omhoog maar daarmee wordt het nog geen mooi weer. De kans op regen neemt dan op meerdere plaatsen flink toe. In de loop van de volgende week zinspelen de modellen op een weersverbetering. Laten we dat hopen voor de vakantievierders.

2015 verloopt verloopt geheel volgens de normaal

image

De tijd van warmteuitschieters is voorlopig voorbij. 2015 verloopt tot nu toe geheel volgens de normaal. April was zelfs nipt te fris maar wel vrij zonnig en droog. Vooral de nachten waren vaak koud met soms pittige nachtvorst. Ook afgelopen week kregen wij weinig neerslag te voorduren. De natuur kan wel wat water gebruiken.

image

Vanaf zondag neemt de kans op neerslag toe. Een depressie in de buurt van de UK gaat met een vrij warme zuidwestelijke stroming enigszins vochtige lucht aanvoeren. De onstabiliteit neemt daardoor toe maar de temperatuur gaat omhoog richting de 16 a 18 graden in de middag. Tot en met dinsdag lijkt het dan onstabiel te blijven maar wel vrij warm, daarna volgt geleidelijk een weersverbetering zoals het nu eruit ziet.